V86 Åby/Solvalla – Bästa draget till under 3%

Denna vecka gästar vi Åby och Solvalla för att jaga 8 rätt och visst ser det ut att kunna bli bra betalt med lite klaff!

Mina spel hittar du HÄR.

V86 1

Öppet! 5 Mateo Di Quattro är en stark herre som gynnas av distansen men han är inte vidare startsnabb och riskerar att bli kvar i tredjespår en bra stund, alternativt hamna långt bak i fältet. Johan kör säkerligen offensivt och visst kan han visa sig bäst – men med högst galopprocent i fältet är det ingen favorit jag litar på till 50%.
2 Best Time Ever, 8 Iconic och 11 Jo Black är tidiga motbud men missa heller inte 10 Don Robin som jag har skrällkänsla för, samt 1 Dublin Fi som har gott om styrka och får smygresa på innerspår.

V86 2

10 Isco Am borde ha toppchans att förlänga sin segersvit och vi krånglar inte till det eftersom det kan bli miljonutdelning trots en storfavorit. Jag lyfter framför allt fram 5 Dee Godfather om man önskar gardera, han blir väl bortglömd bakom 4 Neon Bank och 8 Jobspost.

V86 3

Treåringslopp där jag inte lyckas få någon känsla på vem som har bäst chans – strecka åtminstone 3 Bouqeut Brodde, 4 Huron Bro, I Can Win Gardenia, 10 Nevio Boko och 11 Kanaka men det kan vara värt att måla på mer.

V86 4

Chansspik på 1 Billy The Bronco för min del, det är flera startsnabba på framspår men med hjälp av den berömda solfjädern hoppas och tror jag att Simon Helm kan placera sin häst i spets utan att det kostar för mycket – borde vara bra mycket bättre vinstchans än nuvarande 23% isåfall. Skulle han mot förmodan bli över från start kan han vinna på annat sätt också.
Bakom streckas 3 B.T.’S Vencor, 5 The Box och 11 Funny Money – samt skrällen 2 Bases Loaded som inte ska nonchaleras.

V86 5

Efter två strykningar av förhandsfavoriter är loppet öppet och jag vill verkligen varna för 1 Liza Bore som jag tycker blir märkligt bortglömd till 3%. Senast hittade hon snabbt ner i rygg på ledaren och kunde sedan avgöra mycket enkelt på open stretch – hon är riktigt kvick i benen och Christian borde ha viss chans att hålla spets om han önskar (hon är obesegrad i spets på 2 försök). Men om det återigen blir rygg på ledaren och de betrodda kör lite för hårt mot varandra kan hon nog ställa både motståndare och spelare schack matt över upploppet. Strecka ett gäng om ni vill känna er säkra!

V86 6

Jag har sett att många spikar 6 Benchmark idag från ett gynnsamt springspår – visst är det en rolig chansspik till 28% men ingen jag har känsla för. För det första har han ännu inte vunnit lopp på 19 försök, för det andra har han hittils inte kunnat öppna särskilt imponerande i voltstart och jag ställer mig tvekande till att det skulle bli spets och slut.
1 Jikininki kan öppna hyfsat och visst kan Goop vinna detta men näe, till 29% är han inte särskilt spännande idag, 2 Lamborghini Boko lär öppna snabbt eller ta galopp (fördel för förstnämnda), felfri hamnar han fint till och med senaste insatsen i backspegeln bör han streckas tidigt till 5%.
4 First To Fight är väldigt intressant enligt mitt tycke, han är nedstruken till spår 3 och har ypperlig chans att komma iväg bra från start – han är stark den här och ska räknas till låga 6%. 12 Wings Level ska såklart med på garderad lapp också.

V86 7

7 Putte borde hitta till spets här och det kan såklart räcka hela vägen, mycket beror på hur snabbt Johan hittar ut med starke 8 Real Scotch – hamnar han tidigt utvändigt kan det bli tufft för Putte att orka hela vägen in i mål.
6 Fade To Black Ås eller 1 Hurricane Woodland borde hamna i rygg på ledaren och kan skrälla med rätt tempo, 14 King of Greenwood räknas också med viss chans med rätt resa. Lås på favoritduon behöver inte vara fel.

V86 8

Efter strykningen på 7 Haitkin Am borde vägen till spets ligga vidöppen för 1 Matiere och jag tror att han har toppchans att vinna detta, jag har svårt att hitta någon som vill sätta upp tempot i dödens – det skulle isåfall vara 10 Mellby Indigo som klarar av det, men samtidigt är vi inte vana att se Örjan med en sådan taktik.
5 Nuzzle’em och 11 Dareios Di Poggio räknas såklart med chans men de gynnas nog framför allt av högt tempo och ryggresa. Vid gardering ska samtliga nämnda med – plocka även 12 Xanthis Hilton och 5 Herman Hazelaar isåfall så att värdet har en chans att skjuta i höjden.

Stort lycka till med spelet!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *