V75 Tips: Solvalla- 3 Februari, STL Finaler

Fina finaler för årstiden! Finns många roliga drag i omgången som jag tycker är helt bortglömda. Har två andelar för omgången samt att jag tagit över Söndagspoddens system. Häng med i jakten på alla rätt!

Mina System:

OLSSONS VÄRMLANDSGRANIT 260KR

OLSSONS VÄRMLANDSVARG 105KR

SÖNDAGSPODDEN 79KR

V75-1

1 Joe Dalton är väldigt startsnabb men frågan är hur mycket de vågar ladda iväg honom från spår 1. Travar han från start kan han mycket väl leda runt om. De gånger han skött sig från spår 1 har man vunnit. 2 Barbro Kronos fick ett väldigt snällt lopp senast där man kunde fuska bort en hel del och avslutade snabbt med krafter kvar. Väldigt startsnabb och har 5/5 från ledningen, inte omöjligt att Goop släpper med Joe Dalton om man ställer en ordentlig fråga. Från spets ska de andra vara riktigt bra för att plocka ned henne. Men jag väljer att gardera upp det här loppet.

3 Major Ass där man tydligt inför senast aviserade att man siktar mot finalen och kommer köra spårsnålt från spår 12, hästen trivs där framme och nu har man ett perfekt spår och skulle kunna hota från en dödens position. 4 Global Classified har gjort det bra trots dåliga lägen, bra spår ut och kan öppna. Lär få en bra position. 11 Corazon De B. skulle kunna få loppet här, är nedstruken ett spår och de kan bli rejäl körning från start där många vill ha tätkänning, kan Lennartsson spara speeden tillslut kan han plocka många över upploppet!

Rank: 2 3 1 11 4 5 6 8

V75-2

Ruskigt fin Klass II final för årstiden. 2 Grace Trot har inte än fått visa hur bra hon är, senast kom segern på ett ganska enkelt vis. Jag tror man spetsar här men kommer inte få sitta i fred, inte omöjligt att Sjöström då släpper för hon möter några riktigt bra hästar. En till häst som inte riktigt fått bekänna färg än är 5 Janks Morton som vann med gott om krafter kvar senast, intressant att man ev ska testa amerikansk vagn för första gången. Dessutom tror jag man blir släppt till ledningen och därifrån är segerchanserna goda.

6 Mellby Jail är en riktig klassklättrare, stor och rejäl häst som nu har två lopp i kroppen på ett bra vis. Senast visade man verkligen sin fina kapacitet. Det sunda är nog att låsa med 5! Intressant garderingstreck är 8 Global Dependable som är ruskigt startsnabb och kan hitta ner ganska bra trots spåret, här testar man också amerikansk vagn för första gången och Djuse låter uppåt.

En annan skrällvarning är 11 Vikens Bojour som stannade på mållinjen senast efter en riktigt genomkörare i ledningen, kan hon få smyga med i stället och spara speeden kan hon bli farlig.

Rank 5 6 2 8 11 3 4

V75-3

1 Sweetman var heroisk senast där man segerstred med punktering… Hade kanske vunnit hyfsat enkelt annars. Man är snabb ut och man kommer garanterat köra i ledningen, men jag har svårt att se att de håller hela vägen även denna gång. Jag tror man tidigt kör fram med 6 High on Pepper och är inte han sjuk eller nedsatt så kommer han plocka ned Sweetman enkelt från ledningen. Och trots det stora favoritskapet så hittar jag inget riktigt vasst motbud för att försöka fälla… Vill man gardera loppet så räcker det med spetshästen Sweetman, favoriten High on Pepper och 9 Millondollarrhyme som kan få smyga med och spurta bra om favoriten inte är 100% för dagen.

Rank 6 1 9

V75-4

Ett svårlöst 4 åringslopp tar plats på kupongen då stoeliten fick för litet fält… synd. Men ett kul speltekniskt lopp med många nyblivna 4 åringar. 1 Call me Gleipner är intressant, ingen raket ut så risk att man till och med skulle få tredje invändigt, men löser det sig här och man får lucka till slut så kan man göra upp om segern. 2 Never Give Up har fått ett bra utgångsläge och hade de raka segrar innan galoppen senast, då man laddade lite för mycket från start. Lär få en bra resa här och kanske till och med ledningen.

De låter riktigt uppåt på 4 Kenobi Mearas som varit ute mot de allra bästa i kullen. Hade nog kanske gått vidare från kriterieuttagningarna om man varit 100% ig och lite flyt på vägen. Känns lite som att man går ner i klass här och man har även siktat hit. Mitt första streck i det här öppna loppet. 7 Baron Tilly kommer med 3 raka segrar och ska givetvis tas med respekt, men de är spår långt ut i banan och de är vingelläge när så många innanför är startsnabba.

Ett roligt skrälldrag jag vill lyfta är 9 Scorpion Tile som var ute i höstas och testade på klass II och gjorde det bra som 3a, de låter som att 1-6 kommer ladda ordentligt från start och då kan Olle Alsén få en drömresa från bakspår. 11 Top Score superintressant finsk gäst som är väldigt svår att sätta in i loppet, jag vågar ej spela utan då jag tror de är rejält påställt när man tar resan från Finland. 12 Bear High är loppets bästa häst, men man ska runda alla från spår 12. Kan mycket väl gå och hade varit klar favorit från ett okej utgångsläge.

Rank 4 12 2 1 7 9 11

V75-5

2 Edforever blev ju lite av en snackis i senaste V75 starten, då blev man fast med rubbet kvar. Nu slänger man på amerikanska vagnen som man hade vid senaste segrarna. Helt klart en rolig skräll från perfekt läge. 3 Moses Boko ska vara väldigt tidig med på lappen, har varit väldigt fin i två starter. Men de lär bli ordentlig körning mellan 3 Moses Boko och 4 Witerburn om spets, då båda är obesegrade där ifrån. Vilket bjuder in favoriten 11 Global Caps från bakspår som är en mycket tänkbar spik! Var hur bra som helst senast och hade sparade krafter i mål. Tål att göra en del grovjobb och jag tror man kan tugga ner samtliga här.

Vill man gardera ytterligare så är 6 Jalapeno K. intressant, gjort flera bra insatser men trivs bäst i ledningen. Nu luktar det ett annat upplägg och då behövs det lite mer klaff. 7 Vision Of Gideon är en riktig kioskvältare, kommer från en seger på Mantorp på ett bra sätt där man utklassa konkurrenterna och senast var man duktig 2a bakom Swish the Cash. Helt bortglömd nu…

Rank 11 3 4 6 2 7

V75-6

Diamantstofinal där det laddas i form av amerikanska vagnar på flera håll! 2 Power Vacation kommer med två raka segrar och är stark och rejäl. 4 Dino Cream har verkligen imponerat, de finns spetschans här och man vill köra i ledningen. Får man sitta ostört där framme då kan man leda loppet runt om. Det finns dock en risk att man trycker av 7 Jurista från start och då tror jag tyvärr man får överta efter en bit, nu är man även nedstruken ett spår så stora chanser att de blir just så… då tror jag loppet kan vara över, men jag väljer ändå att gardera.

Historiskt sett skräller ofta de här loppen och när favoriten är så hårt spelad måste vi försöka fälla. 8 Jewilla är en minst lika bra som favoriten men helt ospelad, är också nedflyttad ett spår och slog Jurista i finalerna på Valla i december. Loppet senast för 9 Future Sox är bara att glömma, de blev fel då med jobbigt utgångsläge. Var grym i starten innan vid segern och är ett roligt skrälldrag! 12 Lady Beluga och 13 Olga Utca ska också streckas på sin grymma kapacitet, för de lite klaff kan de fälla samtliga över upploppet.

Rank 7 12 13 8 4 9 2

V75-7

Man låter ruskigt uppåt på 5 Danao Degli Dei som har vunnit åkandes de senaste starterna i ruskiga farter, enligt stallet kunde man sprungit på så ett halvvarv till… Jag väljer att tro på den infon och är medveten om vilken form Kolgjinis har för dagen, vi spikar i avslutningen! Vill man gardera så vill jag varna för 11 Esposito som har varit strålande i de senaste starterna, men det är bakspår nu och jag tror man trivs bäst i främre träffen… Glöm heller inte Kolgjinis andra häst 6 Midnight Special som har vartit tapper i två starter utan att få vinna, helt ospelad nu.

Rank 5 11 6 3 8 9 12

Mina System:

OLSSONS VÄRMLANDSGRANIT 260KR

OLSSONS VÄRMLANDSVARG 105KR

SÖNDAGSPODDEN 79KR


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *