V75 Mantorp 9/3 – ”Spelvärd spik i avd 7”

Finfina tävlingar på hemmaplan! Riktigt kul att öppna listorna i söndags och se vilka otroligt fina hästar som besöker Mantorp. Ska självklart dit och försöka jobba in 7 rätt på plats. Rolig omgång och de rycks många skor! Hoppas banan blir bra, då kan vi nog se snabba farter. Vill du spela med mig hittar du mina andelar HÄR!

V75-1:

 När jag sett 2 Esposito de senaste starterna kan jag säga att han utvecklats enormt. Han sprang och krängde en hel del i kurvorna innan och kunde vara lite het… Senaste starten var han helt överlägsen och såg mycket bättre ut i stilen. Läser man dessutom Nurmos intervjuer så tvekar man inte en sekund på att spika! De låter otroligt uppåt och nu blir det dessutom barfota. Trots den höga procenten är det bara att spika och jaga skrällarna i andra avdelningar. SPIK!

Vill du prova att gardera så är 5 Doctor Gio rolig, den galopperade bort sig senast men besitter bra kapacitet vill också varna för 7 Hipster K. som sett riktigt fin ut med några lopp i kroppen. Nu laddar de rejält med bike och barfota. Men jag tror egentligen bara de slåss om 2a platsen.

Rank 2 5 7

V75-2:

Lägsta klassen och volt med en favorit som är tillbaka efter långt uppehåll… gardera! Nu har favoriten 2 Gliding Eagle visserligen ett lopp i kroppen och vann då, men såg lite tung och inte allt för spänstig ut, saknas nog några lopp för riktig toppform men ska ju givetvis med på lappen. 5 My Great Pretender är ett intressant motbud, finns lite orosmoln med starten och hur långt ner i kön man hamnar. Men den här hästen räds inte att göra grovjobb och när man dessutom plockar skorna och låter riktigt uppåt blir de ett roligt drag! Bästa hästen i loppet är nog ändå 8 Bicc’s Tobee som skulle kunna vinna hur lätt som helst om man fått vilket annat spår som helst än 8… Visserligen är 1 Pannacotta Doc kvick i benen men där vill man släppa, luktar 3e invändigt här och då kanske man aldrig få se dagens ljus.

9 Vanquish är en väldigt kapabel häst som haft en hel del strul, imponerat stort i år men man vill skynda långsamt med den här, kan absolut dyka upp i segerstriden trots att man tävlar med järnskor och öppet huvudlag. 10 Village Party streckar jag tidigt. Var bra i årsdebuten och senast blev allt fel för Wilma Karlsson som körde och man hamna dumt på de, ändå spurta man till en fin 3e plats. Loppen har nog gjort gott och nu passar man på att rycka skorna, när man gjorde det förra säsongen stod man för en riktigt fin prestation!

Rank 2 8 5 10 9 6 1 4 12 3

V75-3:

Mycket troligt att vi får se en till storfavorit vinna här, 9 High On Pepper gör allting rätt just nu och känns helt oslagbar, men nu börjar de gå lite fortare och sommarbanor och från bakspår ska han ändå runda alla. Troligtvis gör han ändå de, men till rådande procent kan de vara kul att prova fälla. Men en mycket bra spik om man blundar för spelvärdet. De är många startsnabba och de kan bli lite tempo på loppet, 1 Ostrec är snabb ut men håller inte ut 2 Click Bait så de blir nog tyvärr bäst 3e invändigt.

2 Click Bait spetsar men de är årsdebut och vill nog släppa till den som ställer en rejäl fråga, från ryggledaren med lite tempo kan man överraska i årsdebuten. Men troligtvis vill 2 Click Bait ha lite varmare väder innan han verkligen trivs. 3 Rome Pays Off trivs allra bäst i främre träffen, perfekt utgångsläge den här gången. Förra starten hade man bakspår och drog fram vinnaren i tredje spår och blev endast slagen av denna. De är klart tufft att vinna mot Katja Melkkos monster men de är nog hästen jag rankar 2a bakom.

5 Ferrari Sisu är ingen raket ut och bäst på längre distans, stor risk att man hamnar sist här, men formen är god. Drömscenario är att lifta med High on Pepper varvet kvar. 7 Ultion Face behövde troligtvis lopp i kroppen, nu har man ett jobbigt utgångsläge men Adrian kommer nog inte backa från start, kommer de i väg snabbt finns det en chans att man får överta spets. Tror dock att man får tufft att vinna. 10 Edibear vässades för mycket inför senast och de blev för mycket, formen lär vara intakt och blir de tempo på loppet kan man spurta riktigt bra. De här är en häst som stallet tror enormt på, och nu är det riktigt bra spelvärde med tanke på förra prestationen, roligt bud!

Rank 9 3 10 7 2 5 1 6

V75-4:

1 Pwojtech Vrijtout stod för ett bra lopp senast, blev fast med sparade krafter i rygg ledaren. Perfekt lopp i kroppen inför denna uppgift, nu är de troligt spetsläge och därifrån kommer man sälja sig dyrt. De låter så pass uppåt på 3 Brain Game att de skulle kunna vara en rolig chansspik för den som letar sådana, Blev fast i knät på Shejk förra lördagen och drogs med bakåt. Nu har man lärt sig läxan och nu siktar man mot spets och där ska man inte släppa till någon, ruskigt intressant. Vill lyfta varningens finger här för hårt betrodde 5 Yucatan Diamant som klättrat ruggigt snabbt upp i klasserna och möter väldigt tufft motstånd, spår 5 är ingen höjdare och man riskerar att komma långt bak i kön här, sen ska han ut i spåren och plocka ned dem. Jag ser inte att vinstchanserna speglar procenten här.

6 Caravaggio Jet är inte helt att lita på, men har fått Erik och springspår vilket är en perfekt kombo. Sköter sig hästen så är man absolut kapabel för att vinna här. 9 Victory H.H är en riktig vinnartyp och borde haft 2 raka segrar men strula till det i näst senaste starten. Man låter väldigt uppåt på uppgiften och utgångsläget blev bra för hästen. Nu plockar man bakskorna vilket är ett plus för att få travet att flyta, rolig outsider! Hemmahoppet 10 Woodbank fick inget vidare utgångsläge och man låter lite nedåt på uppgiften, får känslan av att de är lite preparera för finalerna. Men man byter balans nu och den här hästen är bra, vid bred gardering glöm ej hemmahästen! Hästarna på bakspår står normalt väldigt bra inne i de här loppet men är helt ospelade och de kan jag förstå, då de inte är de vassaste formmässiga hästarna som ställer upp här. Men jag vill varna för 11 Jade Sisu som har en otrolig kapacitet men de har inte riktigt funkat på slutet, men löser sig löpningsförloppet här kan man absolut slåss om segern.

Rank 3 1 9 11 5 6 10 2

V75-5:

Hade 1 That’s So Spicy haft vilket annat utgångsläge än spår 1 hade de varit en riktigt sund spik, men nu lär man få svårt att hålla upp ledningen och blir som bäst rygg ledaren här, de är möjligt att de gasar så mycket att man hittar ut i ett andraspår tidigt. Men samtidigt låter de som man vill ge hästen ett snällt lopp och spurta till slut, man har ju även klättrat en hel del i klasserna.

Hemmahästen 2 All About You är inte den snabbaste från start men är rätt så kvick, kommer kanske inte till ledningen men ett drömscenario är andra ut, den här hästen är riktigt bra och Stefan P brukar kunna få till formen fint när de vankas V75 på hemmaplan, roligt bud. 3 Farbror Melker blev hängandes sist från ett 8e spår och fick backas sist, spurtade ändå fint. Glöm den starten, den här hästen är bra och har 1/1 med Erik.

4 Mercury Boko är en spetskanditat om man nu vill köra där eller släppa det återstår att se, man återkommer från lite längre vila men rapporterna verkar ändå goda och han är absolut en av dem som kan vinna de här öppna klass I lopp.

Min första rank i det här loppet landar i 5 Warrior’s Tale, antigen så blåser man till ledningen eller till och med får överta, visst man agerar lite ojämnt men nu börjar våren komma och det blir barfota runt om. Kommer bli allt svårare att plocka ned ledarna på snabba banor över kort distans. Värst emot är 7 Mellby Jail som är stor och stark men också startsnabb, här kommer man ladda rejält tror jag för att komma ned i banan. Kan bjuda upp till lite körning då jag inte tror man bara blir släppt till ledningen här vilket kan öppna upp loppet rejält. Mellby Jail blir bara bättre och bättre med sin stora kropp men frågan är om han fixar att tugga ner alla över kort distans på en troligtvis snabb bana?

En häst som kan få loppet här är 10 Billionaire Face, jag tror de kommer gå undan här och den här hästen såg riktigt läcker ut senast. Får man smyga med här och använda speeden till slut då kan man spurta ned många, lika så 11 Great Time Trot som bara gled undan från spets i comebacken på V75 med ett härligt intryck.

De luktar helgardering från min sida här! Ta så många ni har råd med…

Rank 5 7 1 10 2 3 11 4 8 9 6 12

V75-6:

Ett klurigt diamantsto lopp som inte är helt lätt att bena ut… favorit är 7 Victoria L.L men ingen jag går ut och bara spikar, för de finns intressanta motbud och historiskt sett är det alltid klokt att måla på i diamantstoloppen. De låter uppåt på favoriten och man har siktat hit, fick ett perfekt lopp senast på Jägersro där man fick vinna i lugna farter. Spåret blev också bra men tror inte man hittar spets från spår 7 eller ens vill till spets, den här hästen har en bra spurt och man sitter säkert hellre bra på de i ett andraspår. Lite risk för att bli hängandes med tanke på utgångsläget ändå.

1 Cersei Gene är inte helt perfekt förberedd inför de här loppet, lite långt mellan starterna och har haft lite sämre träningsförhållanden, men man är rätt så kvick ut från spår 1 och når man ledningen vill man gärna köra där. Hur som helst kommer hon få en vettig resa och är därför ett roligt drag. Ett till roligt drag är 3 Chocolicious som blir lite bortglömd här, gör det riktigt bra de starter hon håller sig lugn och fin, förra starten fick hon fritt alldeles för sent och gick i mål med gott om krafter kvar. Man gör även en hel del utrustningsförändring och lättar henne rejält samt att de blir ryckhuva igen som gav mycket god effekt! 4 Fish Story fick ge sig som 2a näst senast mot en av favoriterna på bakspår Never To Young, nu startar man 20m längre fram och tror man mycket på Never To Young i det här loppet ska 4 Fish Story definitivt med på lappen.

6 Zmarta Tim har 3/4 vinster felfri hos David Persson och är 100% ig med Emilia Leo i vagnen, kommer man bara i väg bra från springspåret här och man sköter sig kan man absolut vara med i segerstriden. Kapacitetsmässigt är 9 Never To Young bästa hästen och har visat riktigt toppform, förra starten är bara att glömma då allting blev fel… kan man få ett vettigt lopp härifrån så kan man absolut vinna, hon är riktigt stark och tål en del jobb, kommer säkert sändas fram tidigt när tempot bedarras.

Min 1a rankade häst startar från spår 3 på tillägg, 10 Penthouse som senast startade i ett litet fällt och blev endast slagen av Decision Maker som är en helt annan häst jämfört med det här motståndet. Kommer nyligen från seger över distansen och nu rycker man alla skor.

Vill man ha en ensam kvar häst måste jag även nämna 13 Mill Cava som inte har haft flyt med löpningsförloppen och fått backat sist och strulat till det. Senast fick man lite medstuds och de genererade i en seger, bra utgångsläge och kan bli farlig med rätt resa.

Rank 10 7 9 3 4 1 6 13 12 14 11 5 8 2

V75-7:

Jag bygger min analys på att 1 Corazon De B är snabbast ut från start och från ledning är det hästen att slå, en rolig chansspik om man vill gardera upp de större favoriterna. Barfota runt om är verkligen +, har pausat lite men de behöver inte se som något negativt. De andra ska vara bra för att plocka ned honom från ledningen. Han vann från samma läge i finalerna på annandagen mot liknande motstånd och distans.

2 Declan har varit en snackhäst en längre tid utan att få sätta nosen först, är det dags nu? Senast blev den skrämd av att Lord Horse kraschade in i vingen precis innan bilen släppte. 3 Run N’cola har haft otur med spåren eller själv krånglat till de för sig, senast mötte man två riktiga klasshästar som man inte kunde rå på, men spurtade fint som 3a där bakom. Ska streckas tidigt vid gardering, tror detta är Mattias Djuses bästa chans i omgången.

4 Hipster Am är knapp favorit på hemmaplan, här har man bara startat en gång tidigare och då vann man lätt. Stefan P kommer säkert ha hästen i full form, men är inte helt att lita på. Jag tycker de är en häst som höjer sig barfota och nu plockar man framskorna, tycker dock inte de är rätt favorit utan han behöver bevisa lite mer för att jag ska ranka honom 1a här.

5 Innovation Love var ändå positiv överraskning senast med bike och barfota, täta starter nu och en fin resa så kan de vara en riktig kupongrensare! 6 Dominic Wibb sjablade med stilen i förra starten och blev av med ledningen, troligtvis pga lättning av balansen. Häst med toppform som normalt ska ses med segerchans, men de är snabba invändigt och de finns lite vingelrisk här och jag rankar ned honom nu med stor risk för grovjobb. 9 Real Scotch var jag inne på tidigt i veckan och är fortfarande, visst de är debut i silver från ett bakspår, men de är i princip 8 startkanoner på start och blir de ordentlig körning kommer fler hästar att bjudas in. Även 10 Combat Fighter kommer bjudas in vid körning och om han får spara sin speed till slut, ja då kanske de är han som besöker vinnarcirkeln.

Rank 1 3 4 10 9 2 6 5

Mina andelar:

Olssons Värmlandsgranit: 260kr/10 andelar (exklusiv)

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSGRANIT | ATG

Olssons Värmlandsvarg 105kr/15 andelar

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSVARG | ATG

Söndagspodden 79kr/18 andelar (exklusiv)

Hedlunds – SÖNDAGSPODDEN | ATG


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *