V75 Finaler Solvalla 26 December!

V75 finaler på Solvalla och årets sista finaler, många jämna lopp och riktigt bra klass rakt igenom, tror det kan ge en bra utdelning vid 7 rätt trots att de historiskt inte brukar de vid finaler.

Mina andelar för Solvalla finalerna hittar ni här:

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSGRANIT | ATG

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSVARG | ATG

V75-1

Vi går ut stenhårt och öppnar V75 spelet med en stoelitfinal! Kanske inte den bästa final jag sett på pappret men det är lite fel årstid för de flesta storloppsvinnarna… Och med det sagt tror jag 2 Dear Friend har en riktigt fin uppgift, har vunnit kaxigt mot flera guldhingstar och jag tror ingen här kan plocka ner henne från ledningen.

Vill man gardera så var 1 Filippa B.J otroligt duktig senast och kommer kunna få lifta med i vinnarhålet. 8 Decision Maker har varit ute mot knallhårt motstånd i årgångsloppen men fick sämsta läget nu och ska ta dem utvändigt, krävs en bra prestation då. 4 Betting Pacer har bara ett lopp i kroppen och har verkligen siktas hit. Kommer troligtvis vara väl förberedd här.

Rank : 2 1 4 8 5

V75-2

Väldigt rolig och öppen Klass II final där samtliga har gått ur klassen inför finalen. De här loppet känns svårast på förhand, många som kan ta rejäla steg i sin utveckling, för det var ett bra tag sen vissa av dem kvalade in. Här kommer nog jag helgardera på något system!

Men det finns några hästar som sticker ut lite mer, 3 Striking Eagle vann på Bjerke från spår 12 lång distans, en väldigt oöm häst som kan göra en del grovjobb. Fick nu perfekt läge och tror inte man avbryter sitt danska julfirade för att köra om sista peng… 4 Jollywood har jag jagat länge och äntligen fick den vinna sist, Adrian har galet bra stallform och kan vinna med nästan allt för dagen.

5 Jamie Sisu tror jag inte vi sett botten i, men han har inte tävlat i lättare klass uppe i Norrland och inte riktigt sätts på prov än, kan dock vara så pass bra att de inte spelar någon roll, urstark häst som kan göra jobbet.

Att vinna på V75 med galopp är inte många hästar som grejar, även om motståndet kanske inte riktigt bjöd upp till förväntan. 7 Luca Barosso kommer bli livsfarlig i den här finalen om man tog loppet senast på bra sätt och står på benen den här gången.

Hanna Lähdekorpi kör alltid i sista stund och i bland blir det nästan försent, men hennes hästar går alltid med full fart över mål och det gillar jag, och 9 That’s So Spicy flög verkligen över upploppet senast och vann på målfoto. Fint smygarläge igen, se upp på den! 10 Jacques Mearas fick ett tufft lopp i Bollnäs men körde ändå undan enkelt över upploppet och det fanns sparade krafter.

11 Countess Face stannade i ledningen för några starter sen, fick kvala och sen när man skulle starta vågade man ej köra i ledning, men man hamnade där ändå och de gick hur bra som helst. De här 3 åriga stoet har verkligen imponerat på mig och nu kan man smyga bakifrån, kan nog knäppa alla grabbar på nästan här!

Rank: 3 9 11 10 7 4 5

V75-3

En väldigt jämn och klassisk guldfinal i december på något vis. Jag trodde inte alls mycket på 11 Stoletheshow senast men vad fel jag hade. Det är trots allt en trogen norsk elitloppsgäst som möter ”enklare” guldhästar, så visst ska han vara favorit och ett väldigt tidigt streck. Men att han fick spår 11 ställde ju till de lite och öppnar upp för mina två drag i det här Loppet.

4 Phoenix Photo som spurtade urstarkt senast men kunde inte nå hela vägen fram. Några meter till och de hade varit en enkel seger. Jag tror formen är intakt och nu kommer man få ett lopp i främre träffen. 5 Beartime som alltid gör en bra jobb. Går alltid med skor, så vinterhalvåret gynnas han enormt av, var bla 2a i SM med skor. Är rätt så kvick ut och såg sjukt fin ut bakom favoriten senast, kan få loppet här.

7 Ultion Face har körts snällt några gånger nu, och nått säger mig att man har väntat för att gå all in här i finalen. 9 Rome Pays off är nog bättre från spets men ska absolut inte nonchaleras, slagen av överlägsne High on Peppar senast.

Rank: 11 4 5 9 7

V75-4

Ett till väldigt öppet lopp, inte så förvånande kanske då det vankas diamantsto-final! 1 La Fille de Niky är en häst jag tror på väldigt mycket, blev galopp senast på V75 men funkade bra i senaste starten. Nu har man ett bra läge och skulle kunna spetsa, men en bra resa kommer de bli oavsett! 6 Bold Face är ett roligt skrälldrag med tanke på Kolgjinis stallform, den här hästen är inte helt att lita på men sköter hon sig bara är hon riktigt kapabel. Springspår och kommer få en bra resa.

9 Jewilla var överlägsen senast och det skulle faktiskt vara en roligt spikförslag, många som autogarderar diamantstoet så man kan få en riktigt spelvärd spik här! Dessutom tycker jag hennes värsta konkurrenten har lite jobbigare lägen. Vill varna lite för 10 Jurista som har tjänat mest kr/start i fältet och var med i Sto championats finalen! Tyvärr galopperade man då, har sedan startat sparsamt efter de. Har ett lopp i kroppen nu och frågan är hur mycket hon gått framåt av den långa träningsperioden!

13 Olly Håleryd var grym på V75 på Boden men fick näst senast stryk av Sayonara. I senaste starten var hon storfavorit och fick en blytung resa och kunde ej vinna, hur är formen nu? Jag är tveksam. 14 Global Collection har spår 1 i andra led på tillägg och måste runda samtliga, de kan bli tufft mot det här motståndet, särskilt när man själv inte vinner så ofta.

Rank: 9 10 1 6 13 14

V75-5

2 Garth Vader var riktigt grym vid segern, satt fast senast och fick aldrig chansen, bra läge nu och ska räknas tidigt. 3 Dominic Wibb verkar trivas på Åby och har skrällt där två gånger på V75, nu har man ett perfekt läge och trolig spets. Det bara återstår att se om man fixar att vinna på Solvalla också, båda segrarna har kommit från rygg ledaren.

4 Boli You S.M är faktiskt ett spikförslag! En häst som stallet håller väldigt högt och har nästan hela karriären tävlat med skor då barfota ej har funkat. Nu blir de en fördel då konkurenterna tvingas slänga på skor. Kommer få en fin resa här ifrån och ska bli kul att se Adrian köra offensivt från ett bra läge. 5 Hannibal Face tycker jag faktiskt har sett lite kantig ut de senaste starterna… Goop låter nöjd men jag tycker inte den har kommit upp i nivå och därför rankar jag den inte lika högt här.

7 Power Doc har inte haft flytet med sig, många pallplatser i år utan seger. Man var otroligt duktig senast och snart måste segern komma. Att den nu ska tävla med skor ser jag som ett litet minus. 12 Laradja Vrijthout har tänt till på slutet och vunnit två fina lopp med Jenny Ek i vagnen, helt annat läge nu och final på de, men är ändå ett kul streck för den som garderar.

Rank 4 :7 3 12 2 5

V75-6

En öppen klass I final som håller bra klass! 1 Jax Journey är snabb ut och har bra form, ska definitivt med vid bredare gardering. 2 Game on Butcher rankar jag väldigt högt i det här loppet, öppnade våldsamt senast och Sätte klorna i Here’s Johnny Sox och fick överta efter lång spetsskörning! Sedan höll man fint hela vägen till seger, frågan är bara hur mycket minus det är med skor? Annars toppchans.

3 Pingis har två raka segrar och är i absolut toppform, riktigt starkt slutvarv senast. Lär även segerstrida den här gången med. 5 Jimbaran Zon var ruskigt bra när man vann med galopp näst senast, inte lika bra sist som storfavorit? Kan bättre och blir lite bortglömd här! 6 Liberty Boko avslutade starkt från spår 12 och kort distans senast, bättre läge nu och kan vara en outsider.

8 Here’s Johnny Sox satt kvar med rubbet näst senast och vann hur enkelt som helst senast, fick ett jobbigt läge men med tanke på förra prestationen måste den med på lappen. 9 Huit kommer från senaste segern i försöken och såg riktigt fin ut. Värt att tänka på är om de behövs brodd är det ett rejält minus. 12 Perkins fick sämsta möjliga läge men ska ändå inte räknas bort på kapacitet.

Rank: 2 3 9 8 5 12 1 6

V75-7

1 Xanthis Hilton spikade jag på Bollnäs och de gav bra resultat! Melander har dunderform just nu och kommer till spets här, möjligtvis så släpper man för rygg. Oavsett bra resa och om luckan då kommer tillslut kan de bli riktigt bra. Flemming lär nog ladda mot spets med 2 Glorius Rain, och hon kan nog leda länge i det här loppet.

3 Chitchat har ännu inte visat fjolårets form, men den kommer sakta men säkert. Blir inte alls förvånad om Wäjersten har ställt i ordning inför den här starten. 4 Tearsinheaven har haft en riktigt fin höst och har redan en finalseger i bagaget. Då var det klass I, tuffare nu men ska med vid bred gardering. 6 Declan är en lurig häst, vann på ett bra sätt i ett försök för tre starter sen, sedan ganska blev starten efter och senast bra som 3a med galopp. Kan göra ett bra lopp här men tuffa emot. 9 Kinky Boots är kanske loppets bästa häst, men är inte helt att lita på. Var lite blek senast men har varit tokfin innan.

Rank 9 1 2 3 6 4

Mina andelar för Solvalla finalerna hittar ni här:

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSGRANIT | ATG

Hedlunds – OLSSONS VÄRMLANDSVARG | ATG


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *