v75 Bollnäs 19/1. Intervju, Claes Sjöström

Intervju Claes Sjöström 240119

Hej Claes! Du kör egentränat som favorit i avdelning 2 på v75 på lördag i Grace Trot. Hur är läget där och hur känns det inför helgens start?

Hästen känns fin och bra, hon har kunnat träna på som vanligt och känns inget annorlunda till den här starten jämfört med sist. Senast blev hon lite framåt halvvägs in i loppet och vi byter till helgen från Can’t see back till Halv norskt huvudlag. Jag tror att hon kan bli lite mer lagom i balansen med det huvudlaget.

Det ryktas om att flera hästar vill köra framåt och gå för spets. Hur tänker du dig upplägget av loppet? Vad är optimalt?

Vilka andra vill köra framåt?

Det jag hört är att åtminstone GK Talisman och Light in kan vara aktuella och sugna. Sen har vi ett par till som kan köra framåt exempelvis In your time från spår 6.

Är det hästarna från spår 1 och 2 det? Självklart vill vi helst till ledningen men det är inget måste. Beroende på tempot kan det vara bättre för hästen att sitta i dödens än att sitta i ledningen. Blir det tempo under 10 första varvet vill jag gärna inte sitta i spets men får vi ledningen och kan köra 13 första varvet så är det optimalt.

Med det sagt, vad tänker du om dina chanser med Grace trot på lördag?

Jag tror att jag inte kan få en bättre chans på v75 än så här. Dock är det inget som ska tas för givet. Ser vi på motståndet så är det en fördel för övriga hästar när det gäller distansen och Grace trot har också varit ganska snällt matchad, det är tuffare emot den här gången! Men absolut, en bra chans.

Du har två andra styrningar på v75. Shehuntyoudown och Edforever. Vad kan du säga där?

Shehuntyoudown har jag inte kört, så där har jag inte så mycket koll just nu. Edforever tror jag kan ha en bra chans, där vill vi köra mot ledningen.

En kollega lyfte fram just Edforever som en varning i omgången och trodde att det optimala loppet kunde fås från rygg ledaren. Är planen att komma till spets och sen släppa till Global Caps?

Vem har sagt att man måste släppa? Jag kör gärna i ledningen och tror också att jag har bra chanser därifrån. Självklart kan det bli aktuellt att släppa men det beror såklart på när i loppet som det utmanas om spets. Har det gått 200 meter så finns det mindre värde i att lägga en speed medan jag efter 800 meter kanske istället ökar tempot för att hålla hela vägen in istället för att hamna i rygg.

Det låter som att du sitter på åtminstone två riktigt intressanta styrningar och en outsider som vi helt enkelt får spana in på lördag! Stort lycka till Claes!

Vill ni spela med mig hittar ni spelen här https://www.atg.se/hedlunds/spellaggare/253737


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *